Skip to main content
lojka meda

Lăptișor de Matcă

Lăptișor de Matcă

11 Sept 2020

Produsul este secreția albinelor care alăptează produse în glandele alotrofe maxilare. Substanța este destinată hrănirii larvelor de albină matcă în primele trei zile de viață. Principalul consumator de substanțe nutritive este albina matcă. Ea, spre deosebire de restul descendenților, se hrănește cu lapte pe tot parcursul vieții. Drept urmare, speranța ei de viață este mult mai mare decât cea a acuzațiilor. O albină obișnuită trăiește 60-80 de zile. Durata de viață a unei albine regine este de 5-7 ani. Aceasta este deja o confirmare a puterilor miraculoase ale produsului.

În plus, datorită dietei cu „lapte”, mama familiei de albine capătă capacitatea de a se reproduce și de a crește compoziția coloniei de albine. Alimentele sale de bază sunt bogate în hormoni. Într-o zi, un uter depune atât de multe ouă, încât greutatea lor totală este de câteva ori mai mare decât a sa (până la 2000 de bucăți). Meniul extrem de hrănitor îi conferă, de asemenea, o fertilitate atât de invidiat.

Albinele muncitoare depun lapte în celulele speciale ale reginei, care seamănă în exterior cu fagurii bine cunoscuți. Colectarea acestui material este un proces laborios și îndelungat care poate fi realizat numai în anumite perioade ale anului. Numai profesioniștii sunt implicați în acest lucru, deoarece există un risc foarte mare de a strica produsul și chiar de a provoca daune ireparabile întregii familii de albine.

Datorită acestui fapt, costul substanței inițiale rămâne destul de ridicat. Anterior, doar persoanele cu sânge albastru își permiteau să le includă în dietă. Pentru un astfel de elitism, produsul a primit un nume destul de jalnic - „lăptișor de matcă”.

Numai produsul extras din stup are forma sa nativă. În timp ce este „viu”, potențialul său de vindecare este cel mai mare. Dar, după câteva ore, substanța își pierde proprietățile sale și se deteriorează din cauza oxidării. Pentru ca compusul să-și păstreze proprietățile utile cât mai mult timp posibil, acesta trebuie procesat. Există astfel de metode de conservare a produsului inițial:

  • congelarea în seringi de insulină; 
  • adsorbție (frecare cu glucoză și lactoză urmată de uscare); 
  • liofilizare (congelare și uscare în vid); 
  • compus cu alcool (pentru uz extern); 
  • amestecându-se cu miere.

Ultima variantă de procesare a produsului este considerată a fi cea mai eficientă modalitate de stocare naturală a unei substanțe. Mierea de salcâm este cea mai des utilizată pentru aceasta, deoarece acest soi rămâne lichid tot timpul anului.

 

Blog similar

Ultimele știri de la noi